Programma São Jorge

WAT GAAN WE DOEN?

Bij het huis vlakbij de Atlantische Oceaan en uitzicht op de Pico verblijven we veelal de ochtenden. De middagen gaan we op pad met de auto met chauffeur of eigen auto naar alle mooie natuur- en krachtplaatsen om het eiland vol te beleven. Onderweg stoppen we om de uitzichten op andere eilanden te bewonderen. Ook maken we wandelingen op de meest mooie wandelroutes en - paden van het eiland.Bij het huis worden verschillende vormen van meditatie aangeboden, passend bij het thema van de week. Ook is het mogelijk te kiezen voor een individuele behandeling: reis naar jezelf.

 


Wanneer we op pad gaan worden bij de verschillende natuurplaatsen passende mindfulnessoefeningen en geleide meditaties gedaan.
Daarbij zullen ook de (stilte)wandelingen in de prachtige natuur je rust en ruimte geven. Daarbij kan je ervoor kiezen een pittige of een lichte wandeling te maken. En wandel je liever even niet, dan heb je de mogelijkheid mee te rijden in de auto. 

Door dit alles zal je meer en meer rust en ontspanning in lichaam en hoofd ervaren en je energie voelen stromen.

 

TIJD VOOR JEZELF

Een aantal middagen en aansluitend de avonden zijn ter eigen invulling. Ruimte en tijd voor jezelf: Om bij het natuurbad aan de Atlantische Oceaan te genieten, om op een terrasje te beleven van wat er zoal om je heen gebeurt, om een duik te nemen, om bij het huis een boek te lezen, te genieten, te niksen, te doen waar jij zin in hebt.

 

 

MAALTIJDEN

De diners bestaan uit Azoriaanse gerechten, bereid door een senhor van het eiland. Deze gerechten bestaan veelal uit lokale producten: vis, schaaldieren of vlees, rijst, aardappelen, salade en diverse groente. Eet je vegetarisch, dan kunnen de gerechten worden aagepast. Met je eetwensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Met dieetwensen kan helaas geen rekening worden gehouden.

Omdat ieder eigen ontbijt- en lunchwensen heeft, verzorg je deze zelf. Je kan hiervoor producten kopen in de plaatselijke supermarkt of van thuis meenemen in je koffer.

Koffie en thee staan klaar deze week en het water uit de kraan is drinkbaar.

Voor de overige diners bezoek je een restaurant of kook je een maaltijd in het huis. Of gezamenlijk, dit in overleg en afgestemd op de wensen van ieder.

De restaurants serveren veelal smaakvolle Azoriaanse gerechten bestaande verse vis en vlees. Vegetarische en veganistische maaltijden staan soms en steeds vaker ook op de menukaart.

We eten zoveel mogelijk buiten op de patio bij het huis.

 

EILANDTOURS

Met de auto met chauffeur bezoeken we: 

  • Fajã de Santo Cristo
  • Fajã dos Vimes en de koffieplantage
  • Farol de Rosais en de kaasfabriek.

 

Afhankelijk van het weer en groepswensen kan het programma worden aangepast.

 

Unieke reizen en retraites naar de unieke Azoren