RECENSIES PRIVÉ RETRAITES


2024


Prachtige dagen: Carin heeft gedurende deze 5 dagen op mijn wensen ingespeeld, ik heb mij zeer op mijn gemak gevoeld gedurende deze 5 dagen, mijn verwachtingen zijn waargemaakt, het was een geweldige tijd, dank je wel.


Aarden en groeien, een reis op Faial. Voortbouwend op mijn eerste ervaring van de groeps-retraite op Sao Miguel begon ik aan een tweede individuele reis die mijn verwachtingen weer overtrof. Onder de begeleiding van Carin werd ik niet alleen ondergedompeld in de adembenemende natuur van Faial en Pico maar kreeg ook meer (be)grip op mijn eigen levensverhaal. De retraite combineert momenten van rust met momenten voor persoonlijke reflectie door betekenisvolle gesprekken, gedeelde maaltijden en momenten van serene stilte in de vredige sfeer van de Azoren. Elke dag ontvouwt zich de door Carin zorgvuldig samengestelde reis, die uitnodigt om de lasten van het verleden af te werpen en de oneindige mogelijkheden van het heden te omarmen. Of je nu troost zoekt in de natuur, verlangt naar zelfontdekking, of gewoon verlangt naar een moment van rust in de chaos van het dagelijks leven, de Azoren experience biedt een ervaring die een werkelijke eye-opener is. Het is een reis van gronden en zelfontdekking die je zal bijblijven lang nadat je de Azoren hebt verlaten. 💚🌷


Nadat ik op internet op zoek was naar een week voor mezelf in Portugal kwam ik bij Carin terecht. Na telefonisch contact, wat bij mij de doorslag gaf om te boeken omdat het direct goed voelde, ben ik op een 1 op 1 retraite geweest op de Azoren. Vanaf het moment dat ik Carin zag voelde ik me direct op mijn gemak. Dit zorgde ervoor dat ik mijn levensverhaal vertelde. Carin heeft mij naar aanleiding hiervan 5 dagen begeleid in een proces van loslaten, verwerken en mijn kracht op de juiste manier in te zetten. Het was een bijzondere week. De Azoren is een prachtige plek om je open te stellen voor persoonlijke ontwikkeling. Dit in combinatie met zo’n warme, empathische en professionele therapeute als Carin heeft mij inzichten geboden waar ik thuis verder mee kan. Super bedankt lieve Carin!

 

Wij, met z'n 2-en, hebben een tweede retraite bij Carin gehad en het was wederom zo mooi en intens. Het voelde zo goed en nodig om na een paar maanden na onze eerste retraite herenigd te worden met haar, alsof we thuiskwamen bij onszelf terwijl ze onze handen vasthield. Om verder te gaan waar we gebleven zijn en terug te blikken op wat er de afgelopen maanden is gebeurd: het is zo’n essentiële oefening geweest omdat het leven zo snel voorbijgaat en het zo gemakkelijk is om te verdwalen in de sleur en toezicht te houden op de kleine, maar belangrijke zaken, veranderingen en stappen in onszelf. Door aan zee te zijn met de rust van de winter, konden we vertragen en naar binnen gaan en onze emoties voelen. Carins warmte en gegrondheid is een waar geschenk. Ze weet een veilige ruimte te creëren en daagt ons uit om altijd een stapje verder te gaan, voor ons eigen bestwil. Bedankt Carin! Ik kijk uit naar onze volgende retraite samen.

 

Na een onverwachte (zelfbepaalde) dood in mijn familie wilde ik mijn droom verwezenlijken: de Azoren bezoeken en hulp krijgen bij het verwerken van wat er was gebeurd en me openstellen voor nieuwe wegen met betrekking tot mijn veranderde familie. Ik had het sterke gevoel dat Carin precies de juiste persoon zou zijn om in deze rol te stappen - en dat was ze ook! Praten, bewegen, mediteren, de natuur ontdekken, werken met wat zich voordoet, wat de wereld/het eiland Faial zo genereus te bieden heeft. Pauzes/tijd nemen tijdens het wandelen om te ontdekken wat kan worden verwerkt met wat er op dit moment om me heen is - geeft me ruimte... Dit was zo'n verzorgende manier om een ​​veilige ruimte te hebben - voor mij voelde het zoveel meer verbonden met het leven dan met een therapeut in een kamer zitten. Het is heerlijk om met Carin mee te lopen die keer op keer vakkundig met diverse tools aan de slag gaat om verandering mogelijk te maken. Ondanks mijn geschiedenis heb ik genoten van de uren die ik met Carin deelde - en dat is waar het allemaal om draait: het waarderen van het geschenk van het leven! (naast het aarden...) Bedankt dat je mijn blik in de wereld hebt geopend!

 

2023

Lieve Carin, wat kijk ik met veel plezier en trots terug op een bijzonder mooie reis opzoek naar mijn eigen ik. Door jouw aanpak heb ik weer enige rust kunnen creeeren die ik nu thuis (probeer) toe te passen. Dank dat je mij aan de hand hebt genomen en het sprookjesachtige eiland Terceira hebt laten zien. Ik heb er veel mooie- en hilarische herinneringen aan overgehouden (denkend aan de kippen, de rugzak, de surprice, en de gezellige etentjes)! Dat neemt niemand mij meer af, onwijs bedankt voor alles!


De retraite met Carin op het eiland Faial was geweldig en overtrof alle verwachtingen. Wij voelden ons meteen GEZIEN door haar. Ze is een geweldige professional, zeer goed geïnformeerd en in staat om complexe en diepgaande concepten effectief uit te leggen en te vereenvoudigen. Het allerbelangrijkste: ze is een aardig, leuk, warm en geweldig persoon. Ze verwelkomde ons met warmte, vriendelijkheid en geduld terwijl ze ons meenam op een reis om contact te maken met onszelf, omringd door de prachtige en unieke landschappen van de Azoren-eilanden. De accommodatie die ze voor ons reserveerde was simpelweg perfect: een prachtige cocon. Elke dag was een verrassing en een nieuwe ontdekking in onszelf en in de omgeving. Elke plaats die we bezochten werd gevuld met zoveel betekenis en magie dankzij de activiteiten die Carin voor ons voorbereidde en organiseerde. Het is zeker niet eenvoudig om in enkele woorden de diepte van wat we hebben meegemaakt en de dankbaarheid die we voelen samen te vatten. We hebben zoveel meegemaakt en zoveel geleerd en de impact van haar werk in zo’n korte tijd is heel grootsl. We hebben nu “onze Carin-stem” in het hoofd elke keer dat de monkey mind het overneemt: “Voel de voeten”. Onnodig te zeggen dat we al nadenken over onze volgende retraite met Carin.

 

Precies wat ik nodig had om mezelf op te laden. Ik heb genoten van alles bij mijn verblijf op de Azoren met Carin. Ze is super attent en ondersteunend en gaf me meditaties volgens mijn persoonlijke behoeften. We reisden rond op het hele eiland Faial en hadden pauzes voor energieoefeningen/meditaties. Het was geweldig en het hielp me enorm om nieuwe energie op te doen. Ik zou zeker aanraden om met Carin op 1 van de Azoren-eilanden te verblijven om je batterij op te laden en terug te keren naar je innerlijke rust en balans.

 

2022

Azoren retraite- en natuurreis, São Miguel. Totaal uitgeblust begon ik aan deze 1-op-1 retraite met Carin. Ik had geen verwachtingen wat voor mij opmerkelijk is. Net zoals loslaten en in het moment zelf blijven. Dat laatste bleek in eerste instantie moeilijker dan gedacht. Maar de combinatie van persoonlijke aandacht afgewisseld met tijd voor mijzelf en wandelingen in de prachtige natuur zijn voor mij een perfecte oplossing gebleken. Carin heeft mij op een heldere en simpele manier doen inzien wat ik maar niet inzag. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik me beter kan focussen, dat mijn energie weer is gaan stromen. Dat ik sinds tijden weer mooie en sterke gevoelens heb kunnen ervaren. Gevoelens die ik al een hele tijd kwijt was. De pretoogjes van Carin, haar geduld en aandacht in combinatie met de pracht EN kracht van het eiland zijn een aanrader voor iedereen.  


Mijn verblijf op Terceira van de Azorenbeleving heeft me zo goed gedaan. De meditaties 'gleden' naar binnen terwijl we buiten op het strand aan de oceaan zaten. Inzichten werden duidelijk voor me omdat Carin de goede vragen stelde op het juiste moment. De overweldigende pure natuur van het eiland, waarbij cultuur en landbouw prachtig samen gaan, heeft er toe bijgedragen dat alles klopte. Het hotel was prima in zijn eenvoud. En dan nog als toegift de vriendelijke en behulpzame inwoners. Terceira, een eilandje zomaar midden in de verre oceaan; wat een belevenis. Thuisgekomen heb ik een scherper beeld (van binnen en van buiten) en lijken de kleuren intenser. Dank je wel Carin, dat je me weer eens begeleid hebt met jouw bevlogenheid en humor om dit te ervaren en verder te doen gaan.

 

Mijn vijfdaagse 1-op-1 retreat met Carin op Faial heeft me veel gebracht: het aanvaarden van wat geweest is en het vertrouwen op wat er nu is. En wat er nog komen gaat! Carin is een hele fijne begeleider van mijn proces geweest: professioneel, flexibel en met de nodige humor. Samen zijn we de diepte ingegaan, zonder dat het té zwaar werd. Alle grenzen werden goed bewaakt, maar met kundige en zachte hand zorgde je er wel voor dat wat aan bod moest komen ook aan bod kwam. Dank hiervoor, Carin. Je bent een bijzondere vrouw! Stoer ook 😊

 

2019

Geaard voelen is het eerste wat bij me opkomt bij deze prachtige retraite, waarbij ik koos voor de individuele coachingsreis. Ik kwam naar de Azoren om wat tijd voor mezelf te hebben, om het eiland te leren kennen, om yoga te doen en om te ontdekken wat ik Echt wil. Nu, aan het einde van mijn reis kan ik zeggen dat deze boven verwachting was. Carin is een fijn persoon, erg toegewijd aan de eilanden en een fantastische gids. Naast de yoga, hebben we trips naar de meest mooie plaatsen op het eiland gemaakt. Het speciale van deze retraite is zeker het diepe energetische werk wat Carin biedt. Zij leidt de meditaties, geeft tips om in het dagelijks leven in balans en gegrond te blijven, en ze biedt energetische consulten voor wie dat wil. Zij herkent je blokkades, voelt de energie en laat je energie stromen. Persoonlijk, denk ik dat deze retraite veel meer is dan een yoga- en natuurreis. Het is ook een samensmelting van excursies, samenzijn, inspirerende gesprekken en energetisch werk: een reis naar jezelf. Aan het einde van deze week voel ik diepe ontspanning, gegrond en vol positieve energie. Ik weet nu welke weg ik wil gaan in mijn leven en dank dit aan het unieke werk van Carin. Dank je wel voor alles! Ik kom terug en hoop dat vele anderen deze ervaring met Carin op de Azoren zullen ervaren.