OVER MIJ

 

Mijn naam is Carin van der Wijk, geboren in Nederland op 27-02-1963.                                                                                        

Na 23 jaar werkzaam geweest te zijn als logopedist, volgde ik de 4-jarige hbo-opleiding tot Energetisch therapeut en meditatiecoach. En werd Praktijk Zeestroom geopend.

Hier begeleid ik mensen individueel bij hun bewustwordingsproces en persoonlijke groei.

Ook worden retraites, workshops en cursussen aangeboden (o.a. meditatie, hooggevoeligheid, wandelingen, intuïtieve ontwikkeling). Meer informatie:

www.zeestroom.info

Meer over mij

 

MIJN CONNECTIE MET DE AZOREN

40 jaar geleden heb ik een bijzondere reis gemaakt. Ik mocht een jaar leven en werken op de Azoren. Acht van de negen eilanden heb ik bezocht. São Miguel was mijn verblijfplaats voor dat jaar.

 

Als beginnend logopedist was mijn taak logopedische hulp te bieden aan de kinderen. Met een paramedisch team hebben we leerkrachten en kinderen kunnen begeleiden met mooie resultaten.
Wat een bijzonder jaar is dit geweest. Veel gezien, geleerd, beleefd. En wat voelde het goed hier te zijn.

 

In 2016 heb ik het eiland weer bezocht. Het kriebelde al een tijdje: hoe zou het er nu zijn, hoe zal ik het nu ervaren?
En ineens was de reis geboekt. Samen met een vriendin het eiland verkend, herkend, herinnerd. De Portugese taal weer opgehaald, wat zo prettig is in het contact met de lokale bevolking.

 

En wat ik toen, nu 40 jaar geleden, gevoeld heb.. niet bewust, voelde ik nu heel bewust. De energie van deze eilanden is bijzonder! Hier wil ik mensen van bewust maken en met mijn retraite- en natuurreizen naar toe laten komen.

 

Inmiddels zijn er 19 reizen naar São Miguel geweest, in mei en september 2017, in mei, juni, september, december 2018, april, juni, juli, november 2019, februari 2020, november 2021, in 2022 in februari, mei en september, in 2023 in februari, mei en september. En de eerste van 2024 in mei. Met prachtige mensen en mooie ervaringen. Wat heerlijk om dit te kunnen bieden aan diegenen die de Azoriaanse natuur en hun ware natuur willen beleven.

 

Om nog meer te mogen aanbieden bezocht ik in februari 2018, samen met een vriendin, de eilanden Pico en Faial. Genoten van alles wat op ons pad kwam. En een programma gemaakt voor een prachtige nieuwe retraitereis die we in september 2018, september 2019 en juli 2021 met fijne mensen hebben beleefd.

 

In februari 2019 reisden we naar het eiland São Jorge, om ook hier een mooi retraitereisplan op te mogen zetten. En dat is gelukt! In juli en september 2021 hebben de eerste 3 reizen plaatsgevonden, en in juli 2022 en mei 2023 nogmaals op dit prachtige eiland.

 

Na een bezoek in februari 2020 aan Terceira en Graciosa is hieruit een combinatiereis van deze 2 eilanden ontstaan. Hoe fijn was het deze eind augustus 2022 voor een deel te hebben ervaren een met uitgebreide ontdekking van Terceira.

 

In 2023 is er wederom een nieuwe reis aangeboden, São Miguel 2, die in juni en september met een nieuw thema en programma is ervaren door kleine en fijne groepen.


In 2024 waren de eerste 3 privéretraites op Faial en São Miguel waar ook in mei de eerste groepsretraite was.


Ook zijn er naast de groepsreizen meerdere individuele/privéretraites geweest op São Miguel, Faial en Terceira. En worden de retraites inmiddels in het Engels voor internationale groepen en privé in het Nederlands, Engels en Duits aangeboden.


Alle reizen met dezelfde intentie, zoals rust-stilte-ontspanning-genieten-bewustwording-bezinning-transformatie, en allen met een andere inhoud en thema. Welk thema dat is, hoor je tijdens de reis. Over de inhoud lees je meer bij de betreffende reizen.


De reizen brengen veel moois waar ik dankbaar voor ben. 
Ik geniet intens van het met elkaar beleven van de natuur in combinatie met de rust, ontspanning en stiltemomenten. Het gevoel van verbondenheid. Met daarbij het aanbieden van verschillende vormen van meditaties, het overdragen van kennis, het ervaren wat de energetische behandelingen brengen, het aanreiken van praktische tips en tools voor in het dagelijks leven.


Het geeft mij zoveel voldoening te zien hoe de deelnemers de reis starten en weer naar huis gaan. Ontspanning in hoofd en lichaam, ruimte en inzichten rijker, blijheid, tevredenheid, dankbaarheid.

                      

Reis en beleef je ook mee?

 

 

Unieke reizen en retraites naar de unieke Azoren