YOGA en QI GONG

 

In het programma zijn 1 of 2 Hatha Yoga- of Qi-Gonglessen opgenomen. Deze worden gegeven door een lokale Yogalerares/Qi-gongleraar. Ook zal er een Yoga Nidra door mij worden aangeboden.

 

Hatha Yoga

Een yogavorm om te onthaasten en om stress te verminderen. Door middel van yogahoudingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama’s) krijg je de beheersing over je lichaam en geest. Het verbetert de ademhaling, coördinatie, concentratie en balans en vermindert stress waardoor je de dagelijkse bezigheden makkelijker aankunt en relativeert.

Qi-Gong

Een zeer oude Chinese bewegingsleer en gezondheidsvorm. Bestaande uit eenvoudig te leren bewegingen die rustig en vloeiend uitgevoerd worden. Ontspanningsoefeningen die een zeer positieve werking hebben op de fysieke en mentale gezondheid. Door het zachte en rustige karakter zijn Qigongoefeningen geschikt voor iedereen.

 

Bij beide zijn de bewegingen eenvoudig, effectief en worden aangepast aan de behoeftes van de deelnemers. Wanneer je geen of juist veel ervaring hebt, iedereen kan meedoen. Hoeft niet, voel op dat moment wat jouw behoefte is.
De lessen worden gegeven in de tuin, met op de achtergrond het geluid van vogels, de wind en de oceaan. Of op het strand met uitzicht op de blauwe golven van de oceaan. Dit, samen met de warmte van de zon, zal ontspanning, balans en rust brengen in hoofd en lichaam.

 

Yoga Nidra

Betekent Yogaslaap, en is een systematische methode waarbij je, terwijl je wakker blijft, naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt gebracht.

Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook tot doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress. Spanningen die je onbewust vasthoudt, kunnen verwerkt worden en je lichaam kan zich op verschillende vlakken compleet ontspannen. Het bevordert o.a. het slapen, verbetert de concentratie en verhoogt je energieniveau.

 

 

 

Unieke reizen en retraites naar de unieke Azoren