Programma Faial

 

WAT GAAN WE DOEN?
Vanaf de verblijfslocatie met uitzicht op de Atlantische Oceaan en op de Pico verblijven we veelal de ochtenden. De middagen gaan we met eigen auto op pad naar bijzondere natuur- en krachtplekken om het eiland vol te beleven. Ook gaan we met de boot naar Pico om de oceaan te ervaren en op Pico een wandeling te maken.

 

Bij het huis worden yoga/lichamelijke oefeningen en meditaties aangeboden. Wanneer je kiest voor een yogales, indien mogelijk en optioneel, wordt deze door een Azoriaanse yogalerares gegeven. De verschillende vormen van meditatie zal ik aanbieden. Ook is het mogelijk te kiezen voor een individuele behandeling: reis naar jezelf.

 

 

Bij de natuur- en krachtplekken worden passende mindfulnessoefeningen en geleide meditaties aangeboden.
Zo zal je meer en meer rust en ontspanning in lichaam en hoofd ervaren en je energie voelen stromen.

 

TIJD VOOR JEZELF

Ook is er voldoende ruimte en tijd voor jezelf: Om een duik te nemen in de oceaan, te relaxen op het strand, om een wandeling te maken, om op een plaatselijk terras te zitten en te genieten van wie en wat er zoal langs komt. Of om bij het huis een boek te lezen, te genieten van het uitzicht, te niksen, te mijmeren, te doen waar jij zin in hebt.

 

ETEN EN DRINKEN

Omdat ieder eigen ontbijtwensen heeft, verzorg je deze zelf. Je kan hiervoor producten kopen in de plaatselijke supermarkt of meenemen in je koffer.

Voor de (koude) lunch wordt gezorgd. Met je eetwensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Met dieetwensen kan helaas geen rekening worden gehouden.

Koffie en thee staan klaar deze week en het water uit de kraan is drinkbaar.

Voor de diners bezoeken we de plaatselijke restaurants. De diners bestaan veelal uit smaakvolle Azoriaanse gerechten bestaande uit vis of vlees, rijst, aardappelen, salade en groente. Vegetarische en veganistische maaltijden staan soms en steeds vaker ook op de menukaart.

Ook kan een maaltijd in het huis/appartement gemaakt worden.

Dit in overleg en afgestemd op de wensen van ieder. We eten zoveel mogelijk buiten, op het ruime balkon, op de patio of in de tuin.

 

EILANDTOURS

Met eigen bus of auto bezoeken we prachtige natuurplekken van het eiland, o.a.:

  • De Caldeira 
  • Capelinhos
  • Varadoura
  • Castello Branco
  • Boottocht naar Pico

 

Afhankelijk van het weer en groepswensen kan het programma worden aangepast.