Recensies 2022

Azoren retraite- en natuurreis, São Miguel. Totaal uitgeblust begon ik aan deze 1-op-1 retraite met Carin. Ik had geen verwachtingen wat voor mij opmerkelijk is. Net zoals loslaten en in het moment zelf blijven. Dat laatste bleek in eerste instantie moeilijker dan gedacht. Maar de combinatie van persoonlijke aandacht afgewisseld met tijd voor mijzelf en wandelingen in de prachtige natuur zijn voor mij een perfecte oplossing gebleken. Carin heeft mij op een heldere en simpele manier doen inzien wat ik maar niet inzag. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik me beter kan focussen, dat mijn energie weer is gaan stromen. Dat ik sinds tijden weer mooie en sterke gevoelens heb kunnen ervaren. Gevoelens die ik al een hele tijd kwijt was. De pretoogjes van Carin, haar geduld en aandacht in combinatie met de pracht EN kracht van het eiland zijn een aanrader voor iedereen.  


Mijn verblijf op Terceira van de Azorenbeleving heeft me zo goed gedaan. De meditaties 'gleden' naar binnen terwijl we buiten op het strand aan de oceaan zaten. Inzichten werden duidelijk voor me omdat Carin de goede vragen stelde op het juiste moment. De overweldigende pure natuur van het eiland, waarbij cultuur en landbouw prachtig samen gaan, heeft er toe bijgedragen dat alles klopte. Het hotel was prima in zijn eenvoud. En dan nog als toegift de vriendelijke en behulpzame inwoners. Terceira, een eilandje zomaar midden in de verre oceaan; wat een belevenis. Thuisgekomen heb ik een scherper beeld (van binnen en van buiten) en lijken de kleuren intenser. Dank je wel Carin, dat je me weer eens begeleid hebt met jouw bevlogenheid en humor om dit te ervaren en verder te doen gaan.

 

Perfect! Ik heb echt genoten van de retraite op São Miguel en ik kijk ernaar uit om ooit nog een retraite op een andere locatie bij te wonen!


Geweldige ervaring op een prachtige plek. De Azoren vormen een prachtig en adembenemend decor voor Carins bemiddelingsretraite. Carin zorgt voor een prachtig huis met privékamers, informatieve inzichten over het eiland en goede begeleiding tijdens de bemiddeling. De reis omvat veel van de bezienswaardigheden en de geweldige uitzichten van de Azoren!

 

De week op São Jorge was puur (be)leven: nieuwe inzichten, andere gezichtspunten, mooie gedichten en meditaties, persoonlijke aandacht met als basis het terug kunnen vallen op en in de prachtige natuur van het eiland, hierin te dwalen, te wandelen, te zwemmen en te kijken naar de eindeloze oceaan. Het was gemakkelijk me te verbinden met het eiland, José met zijn heerlijke eten, zijn prachtige tochten en zijn fijne huis en wij als groep samen lachen, samen delen. Het was fijn. 

 

Ik heb echt genoten van de hele mooie reis naar de Azoren, naar São Jorge. Ik voel me nu thuis nog steeds goed geaard en in mijn kracht. Zo fijn allemaal. Ik hou mijn energie nog lekker dicht bij mij en ja, het heeft me weer veel gebracht. Niet alleen mooie foto's maar ook veel inzichten. Dikke knuffel.

 

Mijn vijfdaagse 1-op-1 retreat met Carin op Faial heeft me veel gebracht: het aanvaarden van wat geweest is en het vertrouwen op wat er nu is. En wat er nog komen gaat! Carin is een hele fijne begeleider van mijn proces geweest: professioneel, flexibel en met de nodige humor. Samen zijn we de diepte ingegaan, zonder dat het té zwaar werd. Alle grenzen werden goed bewaakt, maar met kundige en zachte hand zorgde je er wel voor dat wat aan bod moest komen ook aan bod kwam. Dank hiervoor, Carin. Je bent een bijzondere vrouw! Stoer ook 😊

 

Voor mij is een Azorenreis met Carin een totaalpakket aan cadeautjes voor mezelf: van de natuurbeleving, persoonlijke ontwikkeling tot ontzorging. Daarnaast geniet ik tijdens de groepsreis van het ontmoeten van nieuwe mensen en voel mij ook vrij mij terug te trekken. Het is dit jaar mijn 3e reis geweest en ben mijn spaarpot al weer aan het vullen voor de volgende.

 

Ik kwam hier naartoe, erg voetonbewust, en zonder verwachting, maar wel uitgeblust. Het laten gebeuren dat was mijn besluit, niet echt mijn karakter, maar het moest er toch uit. Dus liet ik maar los van het dagelijks  bestaan, en liet me dat alles maar braaf ondergaan. Van voetonbewust naar manier van ontspannen. Of ik het ga vertellen, thuis aan de stoere mannen? Dat lijkt me niet nodig, maar ik weet de weg, naar het beter ontspannen, dat is wat ik je zeg. Ik bedank jullie allen voor het liefs en plezier, dat de kaars maar blijft branden, is de wens van mij hier. En toeval bestaat niet, is hier het geloof, dus wie weet toch tot weerziens, waarop ik mijn kaarsje hier doof.

 

Azorenretreat São Miguel. Deze 8 dagen zijn een combinatie van adembenemende natuur, rust, stilte, fijne gesprekken, diep(er) in jezelf gaan en inzichten. Ook het huis waar wij verbleven was fijn, ruimtelijk en schoon met een uitzicht over de oceaan en een grote tuin om, onder de sterrenhemel, tot rust te komen of lekker van de zon te genieten. Bij Carin voel je je meteen op je gemak. Haar fijne, positieve en kalme energie hebben mij enorm geholpen. Deze week was heerlijk en achteraf gezien precies wat ik nodig had. Ik ben weer opgeladen en vol energie en nieuwe inzichten naar huis gegaan. Ik kijk al uit naar de volgende reis. 

 

Deze retreat is niet zomaar een retreat, maar een reis naar jezelf mogelijk gemaakt door Carin haar warme persoonlijkheid, haar goede begeleiding en inzicht, mooie tripjes naar de prachtige natuur op de Azoren en de bij de locatie passende meditaties. Ook de 1 op 1 sessies die je kunt boeken met Carin brengen je nieuwe inzichten en zorgen dat je beter kunt voelen in plaats van steeds maar denken. Na deze reis kom je uitgerust, dicht bij jezelf en met nieuwe inzichten en handvatten weer thuis.


Geweldige reis om dichter bij jezelf en het moment te zijn. Ik vond het fijn dat er een structuur was voor elke dag waarin ook ruimte was voor vrije tijd. Hoe deze reis is opgezet is het makkelijker om dichter bij jezelf en de aarde te komen. Ik vond het heel fijn dat er weinig tot geen afleidingen waren en dat alles erop gericht was om meer in het moment terecht te komen. De begeleiding was hierin ook duidelijk en aangenaam. Carin, de begeleider, bezit ook over veel wijsheid die je echt kunnen helpen op je innerlijke reis met praktische tips waar je echt wat aan heb op deze reis en ook daarna in het leven! Ook het reizen in een groep met gelijkgestemde mensen voelde heel veilig en helend. En het eiland zelf en alles wat we hebben mogen zien hebben mijn verwachtingen overtroffen! Ideale mix tussen activiteiten en ontspanning. Ook vond ik het fijn dat er ruimte was om ook in je eigen energie te zijn, iedereen had namelijk wel lekker zijn eigen plekje. Het vegetarische eten was wel iets beperkter op het eiland vooral in restaurants maar ik heb er prima mijn weg in kunnen vinden. Qua de reis zelf hou er wel rekening mee dat je met de activiteiten met een groep bent, ik merkte soms dat ik daar dan een beetje afhankelijk van was en dus niet mijn eigen weg kon gaan.

 

Toen ik aankwam op het prachtige eiland São Miguel wist ik niet wat mij een week lang te wachten stond. Ik boekte deze retreat omdat wist dat ik zoiets nodig had. Ik ben enorm dankbaar dat ik het heb gedaan en Carin heb mogen ontmoeten. Ze is een fantastische vrouw! Haar energie en toegankelijkheid hebben mij enorm geholpen om een innerlijke reis te maken. Dankzij Carin heb ik eindelijk leren VOELEN. De reis is door haar heel goed georganiseerd. Van slapen, eten, workshops, vervoer en activiteiten. Je hoeft als reiziger nergens aan te denken. Via deze weg wil ik je nogmaals bedanken Carin. Dankzij jou heb ik nieuwe inzichten gekregen die ik nu kan toepassen in mijn dagelijkse leven. Bedankt dat ik met jou kon praten wanneer ik daar behoefte aan had.