Recensies 2021

Wat heb ik genoten van de Azorenreis. Ik ben al een keer met Carin mee geweest. Toen ging de reis naar São Miguel. Daar is een leuk groepje ontstaan en hebben we al vrij snel besloten om nog een keer met dit groepje op reis te gaan. Dit keer naar Terceira en São Jorge. Prachtige natuur, mooie wandelingen en zwemmen in de oceaan. En wat ontzettend fijn dat Carin alles regelt. Totale ontspanning!


Het was weer een bijzondere week met Carin en medereisgenotes op de Azoren. Dit keer bezochten we de eilanden Terceira en Sao Jorge. 6 vluchten, 4 dames, 2 eilanden, 2 kapotte jeeps, 1 chauffeur, 1 oceaan, 1 heftige bergafdaling. Zwemmen in de oceaan, natuurbaden, heerlijke geuren van kruiden en overal bijzondere bloemen en planten, regen, zon, wolken, wind, verblijf in huis met uitzicht over de oceaan en verwend door plaatselijke kok, mediteren, nieuwe visgerechten uitproberen, rust, loslaten, genieten van de prachtige natuur, en als kers op de taart jezelf opnieuw ontdekken! Terug in Nederland is de innerlijke reis voor mij nog steeds bezig. Ik vaar veel meer op mijn gevoel dan voorheen en laat mij niet meer door angsten of negatieve gedachtes tegenhouden. Hierdoor heb ik de stap naar ander werk eindelijk durven te zetten. Nogmaals dank aan Carin voor de goede verzorging. 

 

In september op reis geweest naar São Jorge met Carin. Het was mijn 3e reis en het was weer fantastisch. De reis is afwisselend en goed geregeld, vele inzichten gekregen en heerlijk tot rust gekomen. Ook hebben we heerlijk gegeten, er werd voor ons gekookt. Leuke trips gemaakt met een jeep, gezwommen in de Atlantische Oceaan. Het is echt een aanrader, ik zeg altijd een cadeautje voor jezelf. Carin, bedankt voor de gezelligheid en fijne momenten.

 

Blij en tevreden weer naar huis: de 'rugzak' iets lichter en mijn hart 'meer open'. Met mij 'landen' veel puzzelstukjes. Het leek wel of tijdens mijn/onze reis veel puzzelstukjes samen vielen. Ook de eerste week thuis na Pico, bleef het stromen: de creativiteit en inzichten. Veel om het komende jaar mee verder te gaan, te willen gaan. En wetende: volgende jaar de volgende 'reis'.

 

De Azoren en Carin worden in 1 adem genoemd...Haar professionaliteit in haar kunde, is een gebeuren om in te lijsten...Handvatten aangereikt krijgen in je bewustwording...Waar vertrouwen, luchtigheid en duidelijkheid hoog in het vaandel staan...Er is plaats voor een lach en een traan, zonder oordeel...Dit in combinatie met het overweldigende natuurschoon die de Azoren te bieden hebben..waant men zich in een APK voor jezelf...Carin, diepe buiging...Dank je wel! x


Het was een leerzaam verblijf op Pico met veel meditaties. Ik vond de meditaties goed en het voelen in mijn lichaam gaat nu ook beter. Met voor mij als hoogtepunt het wandelen over de lavavelden. 

 

Het was een heerlijke week op een mooi en puur authentiek eiland, São Jorge. Een combinatie van ontspannen en (thuis) loslaten, persoonlijke groei en nieuwe inzichten en ook gewoon genieten. Hoogtepunten waren het zwemmen in de oceaan vlakbij het huis, de inzichtvolle wandelingen, het aarden op de vulkaanbodem en de wandelingen van hoog naar laag door de fajãs tussen bloeiende blauwe hortensia's. Het heerlijke eten, dat heel puur was en lokaal bereid, was iedere avond een feestje. De week heeft me nieuwe energie gegeven en dichter bij mezelf gebracht. Het heeft me niet alleen de weg gewezen naar wie ik ten diepste ben, maar ook wat ik in de toekomst nog verder wil onderzoeken.