Programma Pico

 

WAT GAAN WE DOEN?

Bij het huis met uitzicht op de Atlantische Oceaan en op de Pico verblijven we veelal de ochtenden. De middagen gaan we op pad met de privé-bus met chauffeur of auto naar bijzondere natuur- en krachtplekken om het eiland vol te beleven.

 

 

Bij het huis worden yoga en meditaties aangeboden. De yogales wordt gegeven, indien mogelijk, door een Azoriaanse yogalerares gegeven. De verschillende vormen van meditatie zal ik aanbieden. Ook is het mogelijk te kiezen voor een individuele behandeling: reis naar jezelf.

Bij de natuur- en krachtplekken worden passende mindfulnessoefeningen en geleide meditaties aangeboden.

Zo zal je meer en meer rust en ontspanning in lichaam en hoofd ervaren en je energie voelen stromen.

 

 

TIJD VOOR JEZELF

Een aantal middagen en aansluitend de avonden zijn ter eigen invulling.Ruimte en tijd voor jezelf: Om bij het natuurbad een duik te nemen, om een wandeling te maken, om op het plaatselijke terras te zitten en te genieten van wie en wat er zoal langs komt. Of om bij het huis een boek te lezen, te genieten van het uitzicht, fruit te plukken, te niksen, te doen waar jij zin in hebt.

 

MAALTIJDEN

De diners bestaan uit Azoriaanse gerechten, bereid door een kok van het eiland. Deze gerechten bestaan veelal uit lokale producten: vis of vlees, rijst, aardappelen, salade en diverse groenten. Eet je vegetarisch, dan kunnen de gerechten worden aangepast.Met je eetwensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Met dieetwensen kan helaas geen rekening worden gehouden.

Omdat ieder eigen ontbijt- en lunchwensen heeft, verzorg je deze zelf. Je kan hiervoor producten kopen in de plaatselijke supermarkt of van thuis meenemen in je koffer.

Koffie en thee staan klaar deze week en het water uit de kraan is drinkbaar.

Voor de overige diners is het mogelijk (gezamenlijk of zelf) een maaltijd in het huis te koken.

Of bezoek een restaurant waar veelal smaakvolle Azoriaanse gerechten, bestaande uit verse vis en vlees worden geserveerd. Vegetarische en veganistische maaltijden staan soms en steeds vaker ook op de menukaart.

We eten zoveel mogelijk buiten, op het ruime balkon of patio met uitzicht op de Atlantische Oceaan.

 

EILANDOURS

Met eigen bus of auto bezoeken we o.a:

  • De berg Pico.
  • De lavavelden met druivenranken met mogelijk bezoek aan het wijnmuseum. 
  • Lajes, de plaats waar de walvissen/dolfijnentocht vertrekt en voor mogelijk bezoek aan het walvissenmuseum.    

Afhankelijk van het weer en groepswensen kan het programma worden aangepast.