Programma São Miguel                                                   

 

WAT GAAN WE DOEN?

Bij het huis aan de noordkant van het eiland met uitzicht op de grote tuin en de Atlantische Oceaan verblijven we veelal de ochtenden. De middagen gaan we op pad met privé-bus met chauffeur of met eigen auto naar bijzondere natuur- en krachtplaatsen om het eiland vol te beleven.   

 

Bij het huis worden yogalessen/Qi Gong en meditaties aangeboden. De yoga/Qi Gong wordt gegeven door een Azoriaanse yogalerares/leraar. Soms zal de les op het strand worden gedaan. De verschillende vormen van meditatie zal ik aanbieden. Ook is het mogelijk te kiezen voor een individuele behandeling. Meer hierover: reis naar jezelf.

Bij de natuur- en krachtplaatsen worden passende mindfulnessoefeningen en geleide meditaties aangeboden. Zo zal je meer en meer rust en ontspanning in lichaam en hoofd ervaren en je energie voelen stromen.

TIJD VOOR JEZELF

Een aantal middagen en aansluitend de avonden zijn ter eigen invulling. Ruimte en tijd voor jezelf: Om de stad Ponta Delgada te bekijken, om een boottocht te maken en walvissen en dolfijnen te spotten, om op het strand te relaxen en een duik te nemen in de Atlantische Oceaan, om een wandeling te maken, om in de tuin of op het strand te genieten van de zonsondergang, om bij het huis een boek te lezen, te niksen, te doen waar jij zin in hebt.

 

 

 

 

 

MAALTIJDEN

De 4 diners bestaan uit Azoriaanse gerechten, bereid door een senhora van het eiland. Deze gerechten bestaan veelal uit lokale produkten: vis en vlees, rijst, aardappelen, salade en diverse groenten. Eet je vegetarisch, dan kunnen de gerechten worden aangepast. Met je eetwensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Met dieetwensen kan helaas geen rekening worden gehouden.

Voor de lunch wordt dagelijks een verse vegetarische soep geserveerd. Omdat ieder eigen ontbijt- en lunchwensen heeft, verzorg je deze zelf. Je kan hiervoor producten kopen in de plaatselijke supermarkt of van thuis meenemen in je koffer.

Voor de overige diners bezoek je een restaurant of kook je een maaltijd in het huis. Of gezamelijk, in overleg en afgestemd op de wensen van ieder.

Restaurants serveren veelal smaakvolle Azoriaanse gerechten bestaande verse vis en vlees. Vegetarische en veganistische maaltijden staan soms en steeds vaker op de menukaart.

 

EILANDTOURS

Met eigen bus of auto bezoeken we de highlights en natuurplekken gelegen in het midden, westen en noorden van het eiland:

  • Lagoa do Fogo  
  • Caldeira Velha met warme bronnen
  • Watervallen en Theeplantage
  • Furnas met warmwaterbronnen
  • Sete Cidades en Mosteiros


Afhankelijk van het weer en groepswensen kan het programma worden aangepast.

 

 

Unieke reizen en retraites naar de unieke Azoren