Meer over Terceira en Graciosa

 

Terceira

 

Terceira behoort samen met Pico, Faial en São Jorge tot de centrale groep van de Azoren. Met 56.000 inwoners en een oppervlakte van 400 km, het meest dichtbevolkte Azoreneiland vol cultuur en natuur. Bekend om de vele festivals, vol folklore en tradities. Met kleur, dans, traditionele maaltijden, gezelligheid. Wie weet tref je er 1 of meer tijdens je verblijf.

Met de stad Angra do Heroismo, sinds 1983 werelderfgoed bij Unesco. Nostalgisch met kleurrijke oude gebouwen, gezellige mozaïekstraatjes, een zandstrand en prachtige uitzichtpunten met zicht op de stad, oceaan en omringende eilanden.

.

 

Met overal vulkanen, groot en klein, begroeid met vele tinten groen. En daartussen zwarte en zwartwitte stippen van de vele stieren en koeien die het eiland heeft.

 

 

Met midden op het eiland de stomende vulkaankrater, die ook ondergronds te bezoeken is.

 

 

Met de natuurbaden en zandstranden om een verfrissende duik te nemen of op een terrasje te genieten.

 

 

Cultuur en natuur, actie en ontspanning, laat je meegaan op de verrassingen die het eiland je brengt.

 

Graciosa

 

Sierlijk, is de betekenis van de naam van dit eiland. Met een oppervlakte van 61 km en 4700 inwoners, het meest westelijk gelegen eiland van de Azoren. Met sierlijke heuvels begroeid met graan en gras, weiden en wijnvelden. Met koeien en kraters.

 

Overal natuur en uitzicht op de eilanden São Jorge en Terceira. Met rondom de Atlantische Oceaan, het blauw als contrast tegen het groen van het eiland en het zwart van het vulkanische basaltgesteente. 

Met de windmolens draaiend in de altijd aanwezige oceaanwind.

Met de stilte van de mensen, meedeinend op wat de dag hen brengt.

Met de walvis in basalt.

Met de overweldigende Caldeira met het binnenmeer in de diepte van de aarde.

 

 

Rust, stilte, zelfvoorzienend, gastvrij. Laat  je meevoeren in en meebewegen op het sierlijke eiland. Laat je energie maar stromen.