Programma São Jorge

WAT GAAN WE DOEN?
Bij het huis vlakbij de Atlantische Oceaan en uitzicht op de Pico verblijven we veelal de ochtenden. De middagen gaan we op pad met de auto met chauffeur of eigen auto naar alle mooie natuur- en krachtplaatsen om het eiland vol te beleven. Onderweg stoppen we om de uitzichten op andere eilanden te bewonderen. Ook maken we wandelingen op de meest mooie wandelroutes en - paden van het eiland.

 

Bij het huis worden verschillende vormen van meditatie aangeboden, passend bij het thema van de week. Ook is het mogelijk te kiezen voor een individuele behandeling: reis naar jezelf.

 


Wanneer we op pad gaan worden bij de verschillende natuurplaatsen passende mindfulnessoefeningen en geleide meditaties gedaan.
Daarbij zullen ook de (stilte)wandelingen in de prachtige natuur je rust en ruimte geven. Daarbij kan je ervoor kiezen een pittige of een lichte wandeling te maken. En wandel je liever even niet, dan heb je de mogelijkheid mee te rijden in de jeep.

Door dit alles zal je meer en meer rust en ontspanning in lichaam en hoofd ervaren en je energie voelen stromen.

 

Ook is er voldoende ruimte en tijd voor jezelf: Om bij het natuurbad aan de Atlantische Oceaan te genieten, om op een terrasje te beleven van wat er zoal om je heen gebeurt, om een duik te nemen, om bij het huis een boek te lezen, te genieten, te niksen, te doen waar jij zin in hebt.

 

 

De maaltijden zullen bestaan uit lokale producten, bereid door een senhor van het eiland. Met je eetwensen wordt rekening gehouden. We eten zoveel mogelijk buiten op de patio van het huis.

 

Met de jeep met chauffeur gaan we o.a. naar:
Fajã de Santo Cristo
Fajã dos Vimes en de koffieplantage
Farol de Rosais en de kaasfabriek

Ook is het mogelijk een zeiltocht te maken. Met een ervaren kapitein beleef je de oceaan en het eiland op een andere wijze. Onderweg is er de mogelijkheid tot zwemmen, snorkelen, zonnen, genieten. En wellicht zie je dolfijnen en andere zeedieren !


Afhankelijk van het weer en groepswensen kan het programma worden aangepast.

 

Unieke reizen en retraites naar de unieke Azoren